The Lemon Tree

Dinerbon Deventer The Lemon Tree
Adres
Grote Poot 1
7411KE Deventer
Telefoon
0570 244144
Dinerbon Deventer The Lemon Tree
Dinerbon Deventer The Lemon Tree

In een sfeervol straatje in het oude centrum van Deventer vind je restaurant The Lemon Tree. Deze bijzondere eetgelegenheid is niet alleen vernoemd naar een citroenboom, er staat er ook een. Binnen! Het eerste dat opvalt in het interieur is een enorme citroenboom die zich omhoog krult langs de wenteltrap vanuit de keuken beneden in het pand naar het zitgedeelte erboven. In dit eigenzinnige restaurant vind je verder veel zogeheten ‘Nordic’ invloeden die volgens de eigenaren een gevoel van puurheid moeten uitstralen. Denk hierbij aan Scandinavisch design met trendy zelfontworpen stoelen, handgemaakte houten bestekhouders en langs de muren rijen met glazen voorraadpotten in allerlei kleuren. Een strakke inrichting dus zonder al te veel toeters en bellen maar wel heel origineel en verrassend. Het bedienend personeel is jong, enthousiast en heel vriendelijk. Een gezellig etentje bij The Lemon Tree kun je uiteraard betalen met je Dinerbon of Dinercheque.

Chef-kok Valentijn Bergers is al net zo eigenzinnig als de inrichting van zijn restaurant. Dat begint al met de menukaart. Die is er namelijk niet. Volgens Bergers is het idee achter The Lemon Tree heel simpel: hier ga je heen om je te laten verrassen. Je kiest hier het aantal gangen (drie tot maar liefst acht) en vervolgens selecteer je een ‘experience’: dineren in het restaurant of, heel bijzonder, in het verlengde van de grote open keuken op de benedenverdieping waar je aan de ‘chef’s table’ kunt plaatsnemen. Reken op mooie, pure smaken en gerechten met veel groenten en vis die met de nieuwste kooktechnieken worden bereid. Bij The Lemon Tree kun je niet alleen dineren maar ook uitgebreid lunchen. Een bezoek aan dit bijzondere restaurant is dus prima te combineren met een dagtrip naar het prachtige Deventer met zijn pittoreske binnenstad en uitgestrekte wandelboulevard langs de IJssel.

Restaurant The Lemon Tree is geopend op dinsdag t/m vrijdag vanaf 12:00 uur tot middernacht en op zaterdag vanaf 17:00 uur. Het NS-station Deventer ligt op tien minuten loopafstand en parkeren kun je in de grote Centrumgarage aan de rand van de binnenstad of bij de Brink Parking naast de Wilhelminabrug.

96% beveelt ons aan
 
 
 
 
 
375 reviews
8 . 3 /10