Het Vegetarisch Restaurant

Dinerbon Lelystad Het Vegetarisch Restaurant
Adres
Donaustraat 183
8226LD Lelystad
Telefoon
0320 251 515
Dinerbon Lelystad Het Vegetarisch Restaurant
Dinerbon Lelystad Het Vegetarisch Restaurant

Het Vegetarisch Restarant in Lelystad heeft een bijzondere geschiedenis. Het restaurant, in Donaustraat 183, vindt zijn oorsprong in het Trancendente Meditatie Sidhadorp. In dit dorp beoefenen ruim 400 bewoners en gasten dagelijk deze bijzondere meditatievorm.

De meditatieteckniek komt oorspronkelijk uit India en kent vele richtlijnen voor het verbeteren van lichamelijke en geestelijke gezondheid. Een van die richtlijnen is Ayur-Veda, een bijzondere visie op voeding. Deze visie vormt de basis van het restaurant en de geserveerde gerechten. Uit de naam van het restaurant kun je waarschijnlijk al afleiden dat je er geen vlees- en visgerechten kunt eten. Het eten wat je wel voorgeschoteld krijgt is kleurrijk, voedzaam en zoveel mogelijk gemaakt van lokale ingrediënten.

Het menu bestaat uit twee delen: allereerst zijn er een aantal simpele gerechten die je à la carte kunt bestellen. Denk hierbij aan een salade, soep, patat of pizza margherita. Ook kun je kiezen uit een ruim assortiment (alcoholvrije) dranken en worden verschillende toetjes geserveerd. Daarnaast is er dagelijks een wisselend buffet. Voor een vaste prijs van €12,50 kun je aanschuiven bij dit creatieve en kleurrijke buffet. Je kunt zelf opscheppen en uit verschillende gerechten kiezen. Vaak in het buffet te vinden zijn gerechten als dahl en curry. Dahl is een gerecht met gekookte linzen en kruiden als kurkuma, komijn en gember. Curry heb je in veel verschillende vormen en wordt vaak gemaakt met tempeh, tofu of paneer.

Van donderdag tot en met zondag zijn er ook nog speciale menu’s. Je kunt kiezen uit een Indiaas of Indonesisch menu. Kies je een van deze menu’s? Dan wordt je tafel volgezet met de verschillende gerechtjes uit het menu. Samen met je tafelgenoten kun je vervolgens genieten van al deze verschillende traditionele gerechten.

Zoals je misschien al wel door had, kun je bij het vegetarisch restaurant in Lelystad altijd gezond en gevarieerd eten. Laat je verrassen door nieuwe gerechten en keukens waar je nog niet goed bekend mee bent. Je kunt dinsdag tot en met zondag van tussen 12 en 14 en tusesn 17.30 en 20.30 in het restaurant aanschuiven. Heb je de afgelopen tijd een dinerbon of dinercheque gekregen? Vergeet je dinercheque of dinerbon dan niet mee te nemen om je heerlijke diner mee te betalen.

96% beveelt ons aan
 
 
 
 
 
375 reviews
8 . 3 /10