Café d'Oude Oost

Dinerbon Grou Café d'Oude Oost
Adres
Nieuwe Kade 1
9001 AE Grou
Telefoon
0566 621309

Genieten van een diner terwijl je uitkijkt over het water? Dan zit je helemaal goed bij Restaurant Oostergoo in Grou. Grou is een gezellig en pittoresk dorpje in het hart van de provincie Friesland. Nabij het dorpsplein ligt dit sinds 1771 gerenommeerde hotel restaurant met een heerlijk terras aan het water. Hier kun je genieten van allerhande lekkernijen uit de regio terwijl je uitkijkt op de voorbij varende bootjes. Eerst even een borreltje doen? Dat kan in het bijbehorende sfeervolle café d'Oude Oost dat dateert uit 1782. Met je dinerbon ervaar je hier een natuurlijke en eerlijke keuken in een vleugje nostalgische sfeer te midden van een levendig watersport gebied.

Bij restaurant Oostergoo kun je overdag terecht voor een heerlijke lunch of een lekker drankje. 'S avonds ontpopt hier het diner. De keuken werkt met verse streekproducten, die puur en biologisch zijn vervaardigd. De kaart wisselt dan ook vier keer per jaar met de seizoenen mee. Voor de lunch kun je kiezen voor bijvoorbeeld een Waddenzee vissoep, maar ook voor diverse belegde broodjes of goed gevulde salades. Daarnaast staan de klassieke uitsmijter, omelet en broodje kroket op de kaart. Ga je met je dinercheque voor een warme lunch? Dan serveren ze ook in de middag al diverse plates, zoals kibbeling, kipsaté of een bal gehakt. Voor het diner kun je als voorgerecht kiezen voor oesters of een ceviche van makreel, maar bijvoorbeeld ook voor een steak tartare. Als hoofdgerecht is er onder andere keuze uit een biefstuk in de jus, een linguine met Waddenzee kokkels of een spaghetti van courgette en zoete aardappel. Ga je liever voor wat lichters, dan kun je met je dinerbon ook genieten van een heerlijke maaltijdsalade.

Een aanrader bij Oostergoo zijn de paling en rivierkreeftjes die zijn gevangen in de aangrenzende wateren rondom het restaurant. Ze zijn subtiel maar vol van smaak. Een specialiteit, die bereid wordt van vissen die verantwoord gevangen zijn met aandacht voor de palingstand. Daarnaast biedt restaurant Oostergoo bijpassende wijnen van over de hele wereld. Ze vertellen je er graag meer over als je uitgebreid komt dineren met je dinercheque.

96% beveelt ons aan
 
 
 
 
 
375 reviews
8 . 3 /10