Gewelvenkelder "Oude Mheen"

Dinerbon Hierden Gewelvenkelder "Oude Mheen"
Adres
Zuiderzeestraatweg 199
3849 AE Hierden
Telefoon
+31 (03)41 45 18 41                                     
Dinerbon Hierden Gewelvenkelder "Oude Mheen"

Aan de rand van het Gelderse dorpje Hierden, vlakbij Harderwijk, ligt het prachtige Kasteel De Essenburgh in een rustieke landschapstuin. Dit historische monument is tegenwoordig in gebruik als exclusief hotel. In de imposante keldergewelven van de burcht, die stammen uit de veertiende eeuw, vind je het sfeervolle restaurant Gewelvenkelder “Oude Mheen”. Het woord ‘mheen’ was vroeger de aanduiding voor een gemeenschappelijke ruimte of een stuk land dat een leefgemeenschap gezamenlijk beheerde. Als je dit unieke restaurant binnenloopt kijk je werkelijk je ogen uit. In het klassiek ingerichte interieur onder de karakteristieke bogen van het plafond waan je je even in de middeleeuwen. Naast het restaurant is er een aparte ontbijtzaal en ook een gezellige bar met een buitenterras. Deze schitterende locatie is bij uitstek geschikt voor familiediners, recepties en feesten. Het restaurant, dat plaats biedt aan groepen van maximaal zestig personen, biedt ook aantrekkelijke arrangementen voor bedrijfsuitjes.

In de keuken van Gewelvenkelder “Oude Mheen” werken de chef-kok en zijn keukenbrigade met verse en seizoensgebonden ingrediënten. Gasten kunnen kiezen uit een dagelijks wisselend driegangenmenu of à la carte dineren. Op de gevarieerde menukaart vind je onder meer steaks, zalm en gevogelte. Voor vegetariërs zijn er salades en curry’s zonder vlees. Voor- en nagerechten kunnen apart besteld worden maar de kaart biedt ook de mogelijkheid van een ‘Proeverij’, een grote schotel met een keur aan kleine voor- of nagerechtjes en hapjes. Grotere gezelschappen kunnen in overleg ook een speciaal menu samenstellen of iets speciaals organiseren zoals een barbecue. Op de aparte lunchkaart vind je bekende klassiekers als Black Angus hamburgers, uitsmijters en diverse maaltijdsalades. Ook zijn er heerlijke belegde broodjes en soepen verkrijgbaar.

De keuken van Gewelvenkelder “Oude Mheen” is dagelijks geopend van 12:00 uur tot 21:00 uur. De aparte ontbijtzaal is doordeweeks vanaf 07:00 uur open en in het weekend vanaf 08:00 uur. Het vriendelijke personeel zal graag je Dinerbon of Dinercheque accepteren. De uitgestrekte kasteeltuin beschikt over een grote parkeerplaats op ongeveer honderd meter van de ingang waar je gratis kunt parkeren. Speciaal voor mindervalide gasten zijn er twee parkeerplaatsen direct naast het kasteel.

96% beveelt ons aan
 
 
 
 
 
375 reviews
8 . 3 /10