The Birdhouse

Dinerbon Amsterdam The Birdhouse
Adres
Plantage Middenlaan 46
1018DH Amsterdam
Telefoon
020 8525200
Dinerbon Amsterdam The Birdhouse
Dinerbon Amsterdam The Birdhouse
Dinerbon Amsterdam The Birdhouse
Dinerbon Amsterdam The Birdhouse

Het Amsterdamse restaurant The Birdhouse is gevestigd in een statig pand in de chique Plantagebuurt, recht tegenover dierentuin Artis. De kwetterende overburen in de vogeltuinen van Nederlands oudste dierentuin zijn de inspiratiebron geweest voor de naam van deze eetgelegenheid die hoort bij het Lancaster Hotel dat ernaast ligt. Het restaurant heeft niet alleen een gevleugelde naam, ook van binnen draait alles om vogels. In het interieur vind je schilderijen en tegeltjes met vogels erop, er hangen decoratieve vogelkooitjes en overal staan beeldjes van onze gevleugelde vrienden. Het behang op de muren heeft een grappige print met struisvogeleieren en de lampen zijn eivormig. Hier is echt een fijne sfeer gecreëerd met tafels voor twee, vier of meer personen en ook een aantal comfortabele loungebanken waar je lekker op neer kunt ploffen na een dag wandelen door Artis of de Amsterdamse binnenstad.

Bij het gezellige restaurant The Birdhouse kun je dineren, lunchen of genieten van een borrel met een hapje erbij. Vroege vogels kunnen al vanaf 08:00 uur aanschuiven bij het uitgebreide ontbijtbuffet, een prima start van je werkdag of bezoek aan de hoofdstad! Op de menukaart voor het diner vind je naast diverse vlees- en visgerechten ook opvallend veel vegetarische schotels zoals risotto, pasta’s en hartige taart. Het restaurant verrast met een hele serie huisgemaakte nagerechten, waaronder tiramisu en citroentaart. Voor bij een gezellige borrel zijn er lekkere ‘bites’ verkrijgbaar zoals kleine stokjes saté, broodbolletjes met kruidenboter of een selectie kazen. Je kopje koffie in de ochtend of als afsluiting van een heerlijk diner onderstreept nog eens het hoge vogelgehalte van deze leuke eetgelegenheid: op het koekje prijkt een chocolade veertje…

Restaurant The Birdhouse is zeven dagen per week geopend van 08:00 uur tot 21:30 uur. In de bar ben je ook de hele dag welkom voor koffie of een drankje. Je kunt de rekening uiteraard voldoen met je Dinerbon of Dinercheque. De locatie naast Artis is goed bereikbaar met tram, bus of metro (uitstappen bij metrostation Waterlooplein). Als je met de auto komt kun je betaald parkeren bij Artis of in de parkeergarage aan de Weesperstraat.

96% beveelt ons aan
 
 
 
 
 
375 reviews
8 . 3 /10