The Dirty Chicken Club

Dinerbon Amsterdam The Dirty Chicken Club
Adres
Warmoesstraat
35-37 Amsterdam
Telefoon
020 2050255
Dinerbon Amsterdam The Dirty Chicken Club
Dinerbon Amsterdam The Dirty Chicken Club

Het Amsterdamse restaurant The Dirty Chicken Club is gespecialiseerd in – de naam zegt het al – kipgerechten in heel veel variëteiten. Deze bijzondere eetgelegenheid is gevestigd in een prachtig historisch pand in de sfeervolle Warmoesstraat, midden in het oude centrum van de hoofdstad. De unieke inrichting van The Dirty Chicken Club is een attractie op zich. Gedempt neonlicht in allerlei kleuren, wanden en meubilair vol artistieke graffiti en een betegelde zijmuur met de restaurantnaam erop geven het interieur de uitstraling van een metrostation waar elk moment een treinstel voorbij kan razen. Eigenaar Roberto Barsoum houdt van ‘rauw’ en ‘nonchalant’ als het om de inrichting van restaurants gaat. Hij nodigt zijn gasten dan ook uit om op de achterwand van de meterslange bar, waar de zijkant van een zeecontainer voor is gebruikt, zelf hun eigen graffiti, teksten of stickers achter te laten, zodat ‘het interieur leeft en steeds verandert’.

Bij The Dirty Chicken Club eet je kipgerechten met een aparte twist. Zo vind je op de menukaart bijvoorbeeld de ‘Beer Can Chicken’, een aan het spit geroosterde kip met een blikje bier erin dat zorgt voor de bijzondere smaak en uitdroging van het vlees voorkomt. Chef-kok Justin Brown maakt in zijn grote open keuken ook de lekkerste internationale schotels. Probeer maar eens zijn Mexicaanse Pulled Chicken Taco’s en Quesadillas Chicken met gesmolten cheddarkaas of de heerlijke Koreaanse bao’s. Grootste succesnummer van de zaak is en blijft de onvolprezen Dirty Chicken Burger met frietjes, salade en een overheerlijke saus. Voor vegetariërs zijn er overigens ook salades en eiergerechten verkrijgbaar zonder vlees. In deze bijzondere eetgelegenheid kom je graag nog eens terug!

Restaurant The Dirty Chicken Club is geopend op vrijdag t/m zondag vanaf 12:00 uur tot middernacht en op maandag en donderdag vanaf 16:00 uur tot middernacht. Op dinsdag en woensdag is de zaak gesloten. Afrekenen met je Dinerbon of Dinercheque is uiteraard mogelijk. Het restaurant is goed bereikbaar per openbaar vervoer (metro en tram). Het Centraal Station ligt op ongeveer vijf minuten loopafstand. Je auto kun je parkeren in een van de parkeergarages in het centrum.

96% beveelt ons aan
 
 
 
 
 
375 reviews
8 . 3 /10