Restaurant De Gastheer

Dinerbon Schagen Restaurant De Gastheer
Adres
Markt 22
1741BS Schagen
Telefoon
0224 214824
Dinerbon Schagen Restaurant De Gastheer

Restaurant De Gastheer in het Noord-Hollandse Schagen bevindt zich in op de begane grond van het schilderachtige Slothotel in het oude centrum. Het hotel met restaurant beschikt ook over een aantal kamers en zalen in het monumentale kasteel Slot Schagen dat ernaast ligt. Dit historische gebouw uit 1440 met zijn karakteristieke torentjes en brede slotgracht is een bezienswaardigheid op zich en biedt de bijzondere mogelijkheid om bijvoorbeeld een groot familiediner of een trouwreceptie te houden in de sfeervolle ridderzaal van een echt kasteel. Restaurant De Gastheer beschikt over een klassiek interieur met grote kroonluchters, geweien aan de muren en smeedijzeren wijnrekken. Er zijn tafels voor twee, vier of meer personen en in de hoek vind je een gezellige bar. Bij mooi weer kunnen gasten ook buiten op het terras gaan zitten. De vriendelijke obers doen de naam van het restaurant eer aan en stellen zich op als echte gastheren met veel gevoel voor service. Afrekenen kan hier vanzelfsprekend met je Dinerbon of Dinercheque.

In de keuken zwaait chef-kok Con Kneppers de scepter. Deze ervaren culinaire expert heeft een voorliefde voor rundvlees van Italiaanse koeien uit de regio Piëmont rondom Turijn. Dit biologische vlees is vetarm en staat bekend om de heerlijke, volle smaak. De chef-kok en zijn assistenten maken er de lekkerste gerechten mee zoals kalfssukade, steaks en huisgemaakte paté. Op de kaart vind je ook de zeer aan te raden ‘Proeverij van De Gastheer’, met een keur aan bijzondere gerechtjes en hapjes. Ook is er een steeds wisselend ‘Verrassingsmenu van de maand’. Voor vegetariërs zijn er diverse gerechten zonder vlees verkrijgbaar. De obers zullen je graag adviseren bij de keuze van een bijpassende wijn uit het uitgebreide assortiment.

Restaurant De Gastheer is geopend op maandag tot en met zaterdag van 17:30 uur tot 21:30 uur. Op zondag is de zaak gesloten. De locatie is goed bereikbaar per bus en trein, met het NS-station Schagen op ongeveer tien minuten loopafstand. Als je met de auto komt kun je parkeren op het parkeerterrein van het Makado winkelcentrum schuin tegenover het restaurant of op de P+R naast het station.

96% beveelt ons aan
 
 
 
 
 
375 reviews
8 . 3 /10