Bab Touma

Dinerbon Zaandam Bab Touma
Adres
Dam 32A
1506 BE Zaandam
Telefoon
075 2064110
Dinerbon Zaandam Bab Touma
Dinerbon Zaandam Bab Touma
Dinerbon Zaandam Bab Touma
Dinerbon Zaandam Bab Touma

De oude stadsmuur van Damascus heeft zeven poorten, waarvan Bab Touma er één is. In Zaandam bevindt zich ook een Bab Touma: het Syrische restaurant van Fatina Mahealiah en Mokhleas Jeaban. Hier ben je welkom om te proeven van authentieke gerechten uit de Syrische cuisine, die dagelijks vers bereid worden. Ga hiervoor met je Dinerbon naar de Dam 32A in het bruisende centrum van Zaandam. Het restaurant is sfeervol en modern ingericht en beschikt over een groot terras.

Bab Touma heeft diverse specialiteiten, waaronder de warme en koude 'mazza’s', smakelijke hapjes die als voorgerecht of tussengerecht dienen. Er zijn veel mazza’s op basis van groenten, maar ook met yoghurt, filodeeg, vlees en kaas. De salades zijn heerlijk vers en fris en hebben de typische smaken uit Syrië en het Midden-Oosten. De ervaren Syrische kok maakt veel gebruik van smaakmakers als knoflook, olijfolie en kruiden, waaronder munt, sumak en tijm. Ook granaatappel en citroensap zorgen voor een authentieke oosterse touch. Wanneer je met je Dinercheque langskomt, kan je je avondje uit ook goed beginnen met een van de smakelijke soepen. Ben je dol op met zorg bereid vlees? De grillgerechten van onder meer kip en lamsvlees worden op traditionele wijze klaargemaakt en smaken heerlijk dankzij de marinades en kruiden. Ook biefstuk en spareribs staan op het menu. Het is ook mogelijk om vis van de grill of uit de oven uit te kiezen. Zo is er voor ieder wat wils.

Ben je benieuwd naar het menu 'Damascus aan de Zaan' of naar een verrassingsmenu met salade, mazza’s en het gerecht van de dag uit de Syrische keuken? Met je Dinercheque kan je hier elke dag genieten van verfijnde smaken en van een gastvrije ontvangst. De Bab Touma stadspoort in Damascus leidt naar een wijk waarin mensen met verschillende geloven en achtergronden in harmonie met elkaar samenleven. Hetzelfde geldt voor het gelijknamige Syrische restaurant in Zaandam: iedereen is hier van harte welkom om gezamenlijk te genieten van de traditionele gerechten. Maak met je Dinerbon bij Bab Touma een verrassende culinaire reis die je niet snel zal vergeten.

96% beveelt ons aan
 
 
 
 
 
375 reviews
8 . 3 /10