Tante Koosje

Dinerbon Loenen aan de Vecht Tante Koosje
Adres
Kerkstraat 1
3632 EL Loenen aan de Vecht
Telefoon
0294 - 233201
Dinerbon Loenen aan de Vecht Tante Koosje
Dinerbon Loenen aan de Vecht Tante Koosje
Dinerbon Loenen aan de Vecht Tante Koosje

Net buiten het centrum van het mooie Loenen aan de Vecht, dat sinds 1966 de monumentstatus van beschermd dorpsgezicht heeft, ligt restaurant Tante Koosje. Tante Koosje ligt in de schaduw van de kerk op een prachtig pleintje. Het restaurant is zeer populair in Loenen door de gezellige sfeer, maar bovenal door het heerlijke heten. In de zomer waant u zich bij Tante Koosje een God in Frankrijk op het sfeervolle en bebloemde terras. Nu kunt u hier ook met uw Dinercheque terecht.

Tante Koosje is vernoemd naar het markante dorpsfiguur Koosje Edema die tot 1958 in het pand van het restaurant heeft gewoond. Men heeft kunnen voorkomen dat na het overlijden van Koosje haar huis en de omliggende huizen werden afgebroken. Toen er een restaurant in haar oude huis gevestigd zou worden is er besloten dit restaurant naar Koosje te vernoemen.

Al 11 jaar lang heeft dit restaurant de Michelin-status. Dit komt mede door de Friese chef-kok Ronald Veldhuizen die in 2006 bij Tante Koosje kwam werken. Na jarenlange ervaring in vele restaurants en zelfs al een eerdere Michelin-onderscheiding bestiert hij nu hier de keuken. Zijn passie en liefde voor het vak blijkt wel uit zijn indrukwekkende menukaart met enkele signature gerechten van hem, wat dacht u van 'gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever' of 'op de graat gebakken tarbotfilet'. Zijn stijl is puur; klassiek met moderne tinten. Sauzen vindt hij een zeer belangrijk onderdeel: 'een saus moet altijd gemaakt worden van de botten of graten van het product dat ik serveer'. Ook is hij zich zeer bewust van de seizoenen van de producten.

Naast onze overheerlijke gerechten staan wij bekend om onze zeer uitgebreide wijnkaart. Onze bediening licht u hier graag verder over in. Laat het ons ook weten als u graag private dining wilt; hiervoor beschikken wij over een unieke wijnzolder.

Wij hopen u snel met uw Dinerbon te kunnen verwelkomen. Tot dan! 

96% beveelt ons aan
 
 
 
 
 
375 reviews
8 . 3 /10