Restaurant Kruydt

Dinerbon Delft Restaurant Kruydt
Adres
Paardenmarkt 1
2611PA Delft
Telefoon
088 0243919
Dinerbon Delft Restaurant Kruydt
Dinerbon Delft Restaurant Kruydt
Dinerbon Delft Restaurant Kruydt

Restaurant Kruydt ligt op een prachtige historische locatie in het oude centrum van Delft. De naam van het restaurant verwijst naar de voormalige militaire functie van het gebouw. Het pand aan de Paardenmarkt stamt uit de zeventiende eeuw en diende lange tijd als opslagplaats voor buskruit. In 2018 opende hier het nieuwe restaurant Kruydt de deuren met als chef-kok de ervaren Jan-Pieter Both in de keuken. Aan de binnenkant heeft het monumentale gebouw een rustige, tijdloze inrichting gekregen met een fraai balkenplafond, een grote bar en veel comfortabele plekken om te zitten. De nieuwe eigenaren hebben bewust voor een niet te chique sfeer gekozen en zien hun lichte en ruim opgezette restaurant meer als een relaxte, eigentijdse bistro. Bij mooi weer kun je hier ook buiten zitten op het gezellige terras. Bij restaurant Kruydt word je altijd hartelijk ontvangen en het vriendelijke personeel zal graag je Dinerbon of Dinercheque accepteren.

Dineren bij Kruydt is een feest! Je kunt kiezen uit een steeds wisselend verrassingsmenu van drie, vier of vijf gangen, maar je kunt ook gerechten van de kaart bestellen. Chef-kok Both werkt graag met verse seizoensproducten en dat proef je! Afhankelijk van het jaargetijde kun je heerlijke gerechten bestellen met bijvoorbeeld asperges en andere seizoensgebonden groenten, wildschotels en visgerechten met ‘the catch of the day’. Voor vegetariërs zijn er diverse salades verkrijgbaar en overheerlijke pastagerechten zoals cannelloni met een vulling van gemengde groenten. De ervaren sommelier zal je graag adviseren bij de keuze van een van de topwijnen van over de hele wereld die hier geschonken worden.

Restaurant Kruydt is maandag tot en met zaterdag geopend van 10:00 uur tot 22:30 uur. Je kunt hier niet alleen dineren maar ook genieten van een uitgebreide of desgewenst wat kortere lunch om je drukke werkdag even te onderbreken. Voor vergaderingen of andere bijeenkomsten met lunch kun je een aparte ruimte reserveren. Deze schilderachtige locatie is goed bereikbaar met tram of bus en ligt op een kwartier lopen van station Delft. Je auto kun je parkeren op het plein voor het restaurant of in een van de parkeergarages in het centrum.

96% beveelt ons aan
 
 
 
 
 
375 reviews
8 . 3 /10