Bistro Pomona

Dinerbon Den Haag Bistro Pomona
Adres
Molenstraat 52
2513 BL Den Haag
Telefoon
070 8874315
Dinerbon Den Haag Bistro Pomona
Dinerbon Den Haag Bistro Pomona
Dinerbon Den Haag Bistro Pomona

‘Pomona Brunch Bar Bistro’ staat er in fraai gestileerde letters op het raam van deze leuke eet- en drinkgelegenheid in de sfeervolle Haagse Molenstraat. Het monumentale pand waarin ooit een ‘vleeschhouwerij’ was gevestigd biedt tegenwoordig onderdak aan Pomona, een rustieke plek in het oude centrum van de hofstad waar je op je gemak en in stijl kunt ontbijten, lunchen en dineren. De inrichting is aangepast aan de historische status van het gebouw, met elementen in klassieke art-decostijl zoals grote kroonluchters aan de hoge plafonds, muurschilderingen met enorme flamingo’s en een prachtige wenteltrap die toegang geeft tot een vide met een aantal zitplekken. De sfeer is warm, rustig en een tikje chique.

De naam van de bistro is gekozen als respectvolle verwijzing naar het voormalige hotel-restaurant Pomona uit 1913 dat vroeger tegenover het huidige Pomona lag. Pomona is ook een naam uit de Griekse mythologie. Als godin van de boomvruchten past haar naam volgens chef-kok en eigenaar Marten Schurink perfect bij zijn bistro waar vers fruit en biologische ingrediënten de toon zetten. Hij ziet zijn zaak niet als restaurant maar als ‘culinaire bistro’ waar gasten kunnen genieten van klassieke gerechten met een gezonde, eigentijdse twist.

De menukaart voor het ontbijt maakt duidelijk dat je hier in stijl aan je dag kunt beginnen. Je kunt kiezen uit een traditioneel English Breakfast met biologische ingrediënten, American Pancakes of zelfs een zeer uitgebreid Royal Breakfast. Voor tussen de middag serveert Pomona een aantal steeds wisselende Lunch Specials en diverse heerlijke sandwiches en salades. Voor het diner kun je kiezen uit diverse vlees- en visgerechten, vegetarische pastaschotels en een steeds wisselend menu van de week. Het vriendelijke personeel zal je graag helpen bij het selecteren van een bijpassende wijn van de zeer uitgebreide wijnkaart. Ook jonge gasten worden niet vergeten met een aantal heerlijke kindermenu’s met ijs als nagerecht.

Bistro Pomona is op dinsdag t/m zondag geopend van 09:00 uur tot 23:30 uur. De locatie is goed bereikbaar per openbaar vervoer. Gasten kunnen hun auto parkeren in de dichtbijgelegen Q-Park Torengarage. Je Dinerbon of Dinercheque wordt bij Pomona graag geaccepteerd.

96% beveelt ons aan
 
 
 
 
 
375 reviews
8 . 3 /10