Dalgrano Restaurant

Dinerbon Rotterdam Dalgrano Restaurant
Adres
Zalmstraat 3
3016DS Rotterdam
Telefoon
010 226 5404
Dinerbon Rotterdam Dalgrano Restaurant

Bij Dalgrano Restaurant aan de Zalmstraat 3 in Rotterdam ontmoeten heden en verleden elkaar. Het heden typeert zich vanwege de strakke moderne inrichting van het restaurant, terwijl het verleden tot uiting komt in de talloze traditionele Italiaanse gerecht die er op de menukaart staan. Dalgrano is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 5 uur ‘s middags tot 10 uur ‘s avonds en op zaterdag en zondag van half 2 ‘s middags tot half 11 ‘s avonds. Aangezien de Erasmusbrug parkeergarage zich op 50 meter afstand van het restaurant bevindt, is parkeren in de omgeving geen enkel probleem en kun je dus gerust met je auto komen.

Ook al is Dalgrano een traditioneel Italiaans restaurant, toch zul je er geen pizza op de menukaart tegenkomen. In plaats daarvan heeft men gekozen voor pinsa en noemt men zichzelf een pinseria. Pinsa is een traditioneel deegmengsel dat historisch gezien terug gaat naar de Romeinse tijd. Het volledige pinsarecept is een goed bewaard geheim, maar we kunnen je verklappen dat er onder andere tarwebloem, sojameel, rijstmeel en Extra Jungle olijfolie in verwerkt is. Het deeg van Pinsa is minder vet en minder calorierijk dan dat van pizza’s.

Omdat Dalgrano de eerste pinseria van Rotterdam is, prijken er trots ruim 10 pinsagerechten op de menukaart die absoluut het proberen waard zijn. Gebruik je het saldo van je dinerbon of dinercheque liever voor smaaksensaties die al meer bekend bij je zijn, dan serveert het personeel van dit restaurant je ook graag een van hun overheerlijke pastagerechten of salades. Als blijkt dat je grote trek hebt, dan completeer je je bestelling met bijgerechten zoals spiedino di patate novelle (aardappelspiesjes) of melanzane alla Siciliana (Siciliaanse aubergines met ei, olijven, geraspte kaas en peper). Tijd voor het toetje? Probeer dan de heerlijke huisgemaakte tiramisu of ga voor de verrukkelijke profiteroles (roomsoesjes overgoten met chocolade). Uiteraard kun je al je menukeuzes vergezellen van een heerlijke wijn van de uitgebreide wijnkaart van Dalgrano.

Na een heerlijke smulpartij bij dit restaurant breekt het onvermijdelijke moment aan dat je de rekening gepresenteerd krijgt. Voor het betalen van al je genuttigde spijzen en dranken kun je bij Dalgrano natuurlijk gewoon je dinercheque of dinerbon gebruiken.

96% beveelt ons aan
 
 
 
 
 
375 reviews
8 . 3 /10