Dertien

Dinerbon Rotterdam Dertien
Adres
Schiedamse vest 30
3011 BA Rotterdam
Telefoon
010 4333969
Dinerbon Rotterdam Dertien
Dinerbon Rotterdam Dertien
Dinerbon Rotterdam Dertien

Restaurant en bar Dertien aan de Schiedamse vest in Rotterdam is een eigenzinnige horecagelegenheid die beslist niet in een doorsnee dozijn van twaalf past. De oprichters, Remco van Erp en Pepijn Schmeink, zijn ook nog eens tegelijk jarig op de dertiende april, dus een passende naam voor hun restaurant was snel gevonden. Bij Dertien stap je binnen in een open, lichte zaak met een grote glasgevel en veel planten, een bar van steigerhout met oude kantoorkrukken ervoor en vintage metalen lampen aan het hoge plafond. Aan de muur achter de bar hangt een enorme ouderwetse letterbak van acht meter hoog met daarop het menu in uitgezaagde letters. Een grootstedelijke, industriële inrichting dus, maar wel met een heel gemoedelijke sfeer en een erg vriendelijke bediening.

De koks van restaurant Dertien zijn dol op experimenteel koken met de nieuwste technieken zoals wecken en fermenteren. Ze werken zoveel mogelijk met ingrediënten van het seizoen en lokale producten uit de omgeving van Rotterdam. Op de steeds wisselende menukaart vind je altijd een vis-, een vlees- en een groentegerecht. Vlees en vis worden bereid in de enorme houtoven achterin de zaak. Elk hoofdgerecht wordt geserveerd met heerlijke bijgerechtjes zoals frisse salades, kleine aardappeltjes en groenten van het seizoen. Wie langskomt voor een drankje aan de bar kan genieten van de lekkerste borrelhapjes en snacks. Heel bijzonder is dat je Dertien ook mee naar huis kunt nemen! Bij de ingang staat een vitrine vol glazen Dertien potjes met steeds wisselende soorten charcuterie, soepen en andere zelfgemaakte producten uit dit eigenzinnige restaurant. Daarmee kun je, voor een redelijke prijs, zelf thuis aan de slag als chef-kok.

Restaurant en bar Dertien is op woensdag t/m vrijdag vanaf 17:00 uur geopend en op zaterdag en zondag vanaf 16:00 uur. De zaak is, naar eigen zeggen, op die dagen open ‘tot laat’. De locatie is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer met metrostation en tramhalte Beurs op een steenworp afstand. Als je met de auto komt kun je parkeren in een van de parkeergarages in de omgeving. Bij Dertien kun je uiteraard afrekenen met je Dinerbon of Dinercheque.

96% beveelt ons aan
 
 
 
 
 
375 reviews
8 . 3 /10