Wagamama Rotterdam

Dinerbon Rotterdam Wagamama Rotterdam
Adres
Witte de Withstraat 83-85
3012 BN Rotterdam
Telefoon
010 2362300
Dinerbon Rotterdam Wagamama Rotterdam
Dinerbon Rotterdam Wagamama Rotterdam
Dinerbon Rotterdam Wagamama Rotterdam

Wagamama is een Japans georiënteerde restaurantketen die sinds 1992 vanuit Londen de culinaire wereld verovert. De Rotterdamse vestiging van deze sfeervolle eetgelegenheid vind je in de gezellige Witte de Withstraat, een van de belangrijkste uitgaansgebieden van de havenstad met cafés, restaurants en kunstgaleries. De naam ‘Wagamama’ betekent in het Japans letterlijk ‘eigenwijs en ondeugend kind’, maar de term wordt ook in positieve zin gebruikt voor iemand die vastberaden en gemotiveerd zijn of haar eigen weg gaat. De naam past goed bij dit eigenwijze restaurant. Je stapt binnen in een strak vormgegeven interieur met, verdeeld over twee verdiepingen, lange houten tafels met banken en krukken. Er zijn ook enkele zithoekjes waar je wat meer privacy hebt. De eenvoudige maar erg leuke papieren lampenkappen dragen bij aan de minimalistische ambiance. Je waant je hier echt in zo’n eethuis in Tokyo dat je wellicht kent uit een van de Japanse Netflix series.

De uitgebreide menukaart begint met een indrukwekkende lijst van verschillende soorten ‘ramen’, de Japanse noedelsoep die, net als in het land van de rijzende zon, wordt geserveerd in een traditionele zwarte kom. Je kunt ook kiezen uit heerlijke, op oriëntaalse wijze bereide steaks en schotels met kip en ei. Op het menu worden de Japanse benamingen voor alle gerechten gebruikt, maar er staat keurig een Nederlandse uitleg bij en ook een foto. Dit leuke restaurant is ook populair onder vegetariërs, want de kaart biedt een ruime keus aan salades, curry’s en noedelgerechten zonder vlees. Kinderen hebben bij Wagamama hun eigen menukaart met aantrekkelijke ‘mini-schotels’ zoals ‘Mini Ramen’ en ‘Mini Grilled Chicken’. Als het weer mooi genoeg is kun je ook buiten gaan zitten op het gezellige terras voor de deur.

Wagamama Rotterdam is dagelijks geopend vanaf 12:00 uur tot 22:00 uur doordeweeks en 23:00 uur op zaterdag en zondag. Je gezellige etentje kun je vanzelfsprekend afrekenen met je Dinerbon of Dinercheque. Het restaurant is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer, met metrostation en tramhalte Eendrachtsplein in de directe omgeving. Als je met de auto komt kun je parkeren in de grote parkeergarage aan de Westblaak.

96% beveelt ons aan
 
 
 
 
 
375 reviews
8 . 3 /10