Bodega t Schouwtje

Dinerbon Wassenaar Bodega t Schouwtje
Adres
Schouwweg 14
2243 BB Wassenaar
Telefoon
070 - 5113435
Dinerbon Wassenaar Bodega t Schouwtje
Dinerbon Wassenaar Bodega t Schouwtje
Dinerbon Wassenaar Bodega t Schouwtje
Dinerbon Wassenaar Bodega t Schouwtje

Sinds jaar en dag is Bodega ’t Schouwtje een echt familiebedrijf waar iedereen welkom is en  iedereen zich thuis voelt. Komt u gerust eens met uw Dinerbon bij ons eten. U vindt ‘t Schouwtje aan de Schouwweg in Wassenaar. Wij zijn van woensdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur geopend.  

Ons mooie pand heeft een geschiedenis die helemaal terugloopt tot aan 1632. Toen werd aan de Schouwweg deze boerderij gebouwd van leem, stro en riet. Pas in de eeuwen erna werden de muren van leem veranderd in steen en het stro in dakpannen. In de 19e eeuw begon het pand dienst te doen als uitspanning voor paarden en drink- en eetgelegenheid voor de adel tijdens jachtpartijen. Daarna werd de boerderij een horecagelegenheid en deed dienst als pension en café. Tussen 1929 en 1960 was de boerderij een echt café compleet met biljart en grote bar. Na bombardementen in de tweede wereldoorlog werd het pand overgenomen door de heer Weimar die het vanaf nu Bodega ’t Schouwtje noemt. In 1990 neemt Jaap Kuijt ’t Schouwtje over en breidt de fondue uit met andere heerlijke specialiteiten. Zo wordt onder andere de serre verbouwd tot fondue en steengrill gelegenheid.

Vandaag de dag kunt u bij Bodega ’t Schouwtje onder andere fonduen, steengrillen, chinees fonduen, BBQ’en, kaasfonduen en chocolade fonduen. Daarnaast staan er ook vele heerlijke vlees, vis en vegetarische gerechten op onze kaart. Het historische pand is genomineerd door Monumentenzorg en heeft zijn oude sfeer behouden. Een bezoek aan ’t Schouwtje is daarom een onderdompeling is ouderwetse gezelligheid. Wij hopen u binnenkort te mogen verwelkom met uw Dinercheque!

 

96% beveelt ons aan
 
 
 
 
 
375 reviews
8 . 3 /10