Privacy en cookies

Beste bezoeker van Diner Cadeau. Welkom op onze privacypagina. Wij begrijpen heel goed dat onze klanten zich voor hun aankoop willen informeren over hoe wij met persoonsgegevens omgaan. Het kan ook zijn dat u op een andere manier met ons in contact bent gekomen via bijvoorbeeld onze klantenservice en nieuwsgierig bent naar onze omgang met uw persoonlijke informatie.

 
Doel van de verwerking en onze partners hierbij:


Om uw bestelling te verwerken
Als u bij ons een cadeaubon aanschaft hebben wij een aantal persoonsgegevens nodig om u van dienst te kunnen zijn en om uw bestelling te verwerken. Dit zijn uw naam, (e-mail)adres en telefoonnummer. Wij maken hierbij gebruik van een webbouwer, hostingprovider en PostNL. Deze partners hebben toegang tot de persoonsgegevens die u bij het plaatsen van uw bestelling met ons deelt. Vandaar dat wij hoge eisen stellen aan hun beveiliging. Wij maken met al deze organisaties afspraken over de beveiliging en bewaartermijnen. Omdat wij werken met cadeaukaarten die met een bepaald saldo worden opgewaardeerd vinden wij het voor beide partijen prettig als wij u snel kunnen bereiken in geval van vragen. Vandaar dat wij om een telefoonnummer vragen.

Serviceverlening
Het kan zijn dat u onze klantenservice benadert met een vraag. De e-mails die u ons stuurt bewaren wij maximaal zes maanden.

Nieuwsbrief en marketing
Wij informeren u graag over nieuwe producten en stellen het op prijs als u zich aanmeldt voor de nieuwsbrief. Uw e-mailadres wordt toegevoegd aan ons bestand. Voor onze mailings kunnen wij gebruik maken van de diensten van een marketingpartner die ons hiervoor software levert. Op basis van de Telecommunicatiewet en AVG (47) sturen wij zakelijke klanten enkele malen per jaar e-mails met aanbiedingen en informatie over nieuwe producten. Dit doen wij op grond van de direct marketing clausule zoals omschreven in de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Hierbij maken wij altijd de door de AVG vereiste belangenafweging.

Bewaartermijn
De persoonsgegevens die wij verwerken in het kader van de levering blijven standaard voor maximaal één jaar op onze digitale systemen staan. Na een periode van twee weken na de bestelling wordt de bestelinformatie exclusief bewaard in een database met een zwaarder beveiligingsregime. Emailcorrespondentie met onze klantenservice bewaren wij zes maanden.

Veiligheid
Uw informatie beveiligen wij zowel digitaal als fysiek. Uw bestelling en contact met ons verloopt via een beveiligde verbinding. In de adresbalk van uw webbrowser kunt u het certificaat controleren. In samenwerking met onze hostingprovider en webbeheerder is het monitoren van de veiligheid van onze websites en uw gegevens een dagelijks onderdeel van de werkzaamheden. In geval van een datalek zullen wij alle daarvoor geëigende procedures volgen. Deze hebben wij vastgelegd in een intern veiligheidsprotocol.

Fraude
Wij gebruiken klantgegevens om fraude te onderzoeken. Helaas komt het voor dat men probeert dinerbonnen te verwerven zonder hiervoor te betalen. Om herhaling te voorkomen slaan wij gegevens van fraudeurs op. Indien nodig delen wij deze informatie met de overheid en partnerwebsites.

Verdubbelaar
Eenieder die zich aanmeldt voor de nieuwsbrief doet mee aan de maandelijkse verdubbelaarsactie. Om contact met u op te nemen en een winnaar te kiezen hebben wij uw naam en e-mailadres, adresgegevens nodig (voor het verzenden van de dinerbon).

Cookies
Op onze website gebruiken wij functionele en analytische cookies. Cookies zijn kleine bestanden die op uw harde schijf worden opgeslagen en informatie bevatten over uw surfgedrag op onze pagina. Zonder deze cookies zou de website niet optimaal functioneren. Zo kunnen wij zien welke browser u gebruikt en de website optimaal weergeven. Ook voor het bijhouden van de producten in het winkelmandje plaatsen wij een functionele cookie. Verder gebruiken wij analytische cookies die het verkeer op onze website registreren. Hierdoor zien wij ook of u een terugkerende bezoeker bent. Op deze manier kunnen wij de website en onze service verbeteren. Voor een overzicht van de cookies, de bijbehorende verzameldoeleinden en de bewaartermijnen verwijzen wij u graag door naar de speciaal hiervoor ingerichte pagina in de footer op de homepage.

Recht op vergetelheid
U kunt altijd verzoeken om verwijdering of aanpassing van uw gegevens. Hier zullen wij in alle gevallen gehoor aan geven, tenzij een wettelijke regeling zich hier tegen verzet.

Mocht u specifieke vragen hebben over onze privacyregeling neem dan contact op met onze klantenservice en vraag naar de privacyfunctionaris.

Autoriteit Persoonsgegevens 
Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heeft u ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit pagina 3 van 4 Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Diner Cadeau
Asterweg 20B2
1031HN Amsterdam
tel: 020-2610976
info@diner-cadeau.nl