Welkom bij Enfes. Ons verhaal begint aan de westkust van Turkije gelegen aan de Egeïsche zee. Een kustgebied met veel aandacht voor lokale geuren en smaken, heerlijke witte en rode sauzen, malse vleesstukken en traditionele groenten gekweekt op droge aarde.
Lokale robuuste tarwe en gerst waarmee het traditionele Turkse brood is komen te ontstaan, een gebied van authentieke kazen zoals van de geit en een gebied dat is gevormd door de zon en de zee.
Tradities dateren terug naar oude tijden waardoor ze een hecht onderdeel vormen van de Egeïsche cultuur.
Het landschap zelf bevat veel dorre heuvels, droge aarde en een rotsachtige kust. Erg geschikt om olijven te verbouwen en op zoek te gaan naar heerlijke, wilde groenten in de heuvels.
Dit is ook meteen de reden waarom veel gerechten olijfolie, citroensap, verschillende kazen, oregano, tijm, rozemarijn en wilde planten bevatten.
Wij hebben geprobeerd deze eeuwenoude tradities op een oorspronkelijke manier hier heen te brengen.
Tegenwoordig zijn er veel Turkse restaurants en eetgelegenheden, dit was voor ons reden genoeg om het net iets anders aan te pakken.