Restaurant Weidumerhout

Dinerbon Weidum Restaurant Weidumerhout
Adres
Dekemawei 9
9024BE Weidum
Telefoon
058 2519888
Dinerbon Weidum Restaurant Weidumerhout
Dinerbon Weidum Restaurant Weidumerhout
Dinerbon Weidum Restaurant Weidumerhout

Hotel Restaurant Weidumerhout is een goed verscholen toplocatie aan de Dekemawei 9 in Weidum, zes kilometer ten zuiden van Leeuwarden. Het horecacomplex bevindt zich op een buitengoed van maar liefst drie en halve hectare waardoor je je tijdens een bezoek praktisch één met de natuur kunt voelen. Dat je ondanks de afgelegen locatie bij dit restaurant op lekkernijen van topkwaliteit wordt getrakteerd blijkt onder meer uit het feit dat Michelin het etablissement in 2019 heeft bekroond met een Bib Gourmand. Je kunt Weidumerhout vanzelfsprekend gewoon met de auto bereiken, maar onder bepaalde voorwaarden kun je ook van de shuttle service van dit horecabedrijf gebruik maken. Er is zelfs de mogelijkheid om met je boot het restaurant te bezoeken, want het water van de Zwette stroomt langs het buitengoed en voor hotel- en restaurantgasten is er een speciaal passantenhaventje gerealiseerd. Het restaurant Weidumerhout is elke zondag en maandag gesloten. Op alle andere dagen van de week kun je er vanaf 6 uur ‘s avonds met je dinerbon of dinercheque terecht.

De uitbaters van Weidumerhout vinden het erg belangrijk om groen en verantwoord met de wereld om te springen. Dat is dan ook de reden waarom er uitsluitend biologische koffie, thee, frisdranken en sappen worden geserveerd. Daarnaast werken de chef-kok en de keukenbrigade puur en alleen met duurzame producten, die als het even mogelijk is uit de eigen streek afkomstig zijn. Deze lokale verbintenis heeft ook tot gevolg dat bepaalde seizoensproducten slechts korte perioden verkrijgbaar zijn, waardoor het culinaire aanbod bij dit restaurant geregeld wordt aangepast. Op de menukaart treft je het hele jaar door 20 verschillende verfijnde gerechtjes aan waarvan je in een ontspannen en informele ambiance volop kunt genieten. Voor de bereiding van de lekkernijen wordt in veel gevallen gebruik gemaakt van een eigen rookoven, waardoor een karakteristieke, pure smaak ontstaat. Tenslotte is het het vermelden waar dat de chef-kok van Weidumerhout met name gespecialiseerd is in het bereiden van verrukkelijke visgerechten die af en toe van een Oosterse twist worden voorzien.

Heb je genoten van de exquise specialiteiten die in restaurant Weidumerhout aan je geserveerd werden en is het moment aangebroken om de rekening te voldoen, dan kun je daar vanzelfsprekend probleemloos het saldo van je dinercheque of je dinerbon voor benutten.

96% beveelt ons aan
 
 
 
 
 
375 reviews
8 . 3 /10