't Ailand

Dinerbon Lauwersoog 't Ailand
Adres
Haven 49A
9976 VN Lauwersoog
Telefoon
0519 349033
Dinerbon Lauwersoog 't Ailand
Dinerbon Lauwersoog 't Ailand

Lauwersoog is een bekende Friese badplaats, vanwaar de veerponten vertrekken naar de Waddeneilanden. Misschien ben je er al eens geweest om de boot te nemen naar één van de Waddeneilanden? Als je weer eens gaat, neem dan je Dinerbon mee en kom gezellig eten bij 't Ailand in de haven van Lauwersoog. 't Ailand is overigens meer dan een restaurant. Het is tevens een viswerkplaats en je kunt hier je wadvistochten boeken. Door het prachtige uitzicht over de Waddenzee en naar het eiland Terschelling, is het ook een prachtig punt om even te ontspannen onder het genot van een hapje en een drankje. Laat je Dinercheque daarom niet onbenut en bezoek 't Ailand in Lauwersoog.

Eten en drinken bij 't Ailand

Het restaurant is elk weekend geopend en heb je de mogelijkheid om je Dinerbon in te wisselen. Je kunt eten in het restaurant zelf, maar bij mooi weer moet je natuurlijk naar het dakterras op het restaurant. Vanaf het overdekte dakterras heb je een schitterend uitzicht over de Waddenzee en bij mooi weer is Terschelling te zien. En wat staat er eigenlijk op het menu? Bij 't Ailand geldt de gezegde: 'eten wat het Wad schaft'. Dus je raadt het al, hier worden vooral visgerechten aangeboden. Voor alle visgerechten wordt gebruik gemaakt van lokale producten en eigen gevangen vis uit de Waddenzee. De vis wordt in de viswerkplaats bewerkt en gaat direct door naar de keuken van het restaurant. Je hebt dus echt altijd heerlijke verse vis op je bord. Bij je visgerechten wordt lekkere eigengemaakte patat geserveerd van biologische aardappelen. Houd je niet zo van vis? Wissel je Dinercheque dan in voor een lekkere burger, ook gemaakt van biologische vlees.

Vang en fileer je eigen vis

Maar 't Ailand is meer dan enkel een restaurant. Het is ook het startpunt van de wadvistochten en jij kunt mee. Er worden kleine wadvistochten georganiseerd en grote wadvistochten. Je gaat met de visser mee op de boot en vangt daar lekkere vis. Bij terugkomst kun je in de viswerkplaats een workshop volgen hoe je de verschillende soorten vis, krabben en oesters fileert of behandeld voordat je ze kunt eten.

96% beveelt ons aan
 
 
 
 
 
375 reviews
8 . 3 /10