Roast Chicken Bar

Dinerbon Haarlem Roast Chicken Bar
Adres
Turfmarkt 26
2011CB Haarlem
Telefoon
023 8442271
Dinerbon Haarlem Roast Chicken Bar
Dinerbon Haarlem Roast Chicken Bar
Dinerbon Haarlem Roast Chicken Bar

Restaurant Roast Chicken Bar is gevestigd in een sfeervol pand aan de Turfmarkt midden in het centrum van Haarlem. Als je er binnenstapt valt meteen het originele, trendy interieur op. De stijl van de inrichting is industrieel, met houten tafels en – heel apart – robuuste vintage stoelen die zo lijken weggehaald uit je oude schoollokaal. De schilderijen die in groepjes aan de muren hangen zijn al net zo bijzonder. Deze kleurrijke kunstwerkjes van de Italiaans-Nederlandse schilder Selwyn Senatori passen perfect bij de rest van het ruime, lichte interieur. Achterin de zaak staat een enorme wandkast met daarin wijnflessen, sauspotjes, koffiebonen en kruiden. Eigenaren Bas Lammersen en Michel Kras raakten geïnspireerd door de stijl van de ‘urban restaurants’ in grote steden als New York en Berlijn en pasten dat toe in hun Roast Chicken Bar. In deze gastvrije, artistieke ambiance voel je je gelijk op je gemak en het vriendelijke personeel doet er alles aan om het de gasten naar de zin te maken.

In de Roast Chicken Bar draait alles om kip. Niet zomaar kip, maar de echte Barneveldse vrije uitloop hoenders. Het malse vlees wordt eerst gemarineerd en dan zorgvuldig geroosterd op de houtskoolgrill. Op de menukaart vind je halve en hele kippen, ‘chicken wings’, ‘pulled chicken’, salades met kip en nog veel meer heerlijke varianten. Voor kinderen is er het speciale Kids Menu met krokante kip, frietjes en appelmoes dat beslist in de smaak zal vallen. Er is een ruime keus aan huisgemaakte bijgerechtjes zoals appelcompote en coleslaw. Op je tafel staan altijd twee flesjes met een milde en een pittige huisgemaakte saus. Naast frisdrank, wijn en bekende biermerken schenken ze hier ook diverse lokale bieren en een heerlijke huisgemaakte vruchtenlimonade. Bij mooi weer kun je ook buiten gaan zitten op het terras met uitzicht over het Spaarne, de rivier die door Haarlem stroomt.

De Roast Chicken Bar is dagelijks geopend tot 01:00 uur, op maandag t/m woensdag vanaf 16:30 uur, op donderdag en vrijdag vanaf 12:00 uur en in het weekend vanaf 10:00 uur. Afrekenen kan met je Dinerbon of Dinercheque.

96% beveelt ons aan
 
 
 
 
 
375 reviews
8 . 3 /10