Restaurant Do Brasil

Dinerbon Amsterdam Restaurant Do Brasil
Adres
Lange Leidsedwarsstraat 86
1017NM Amsterdam
Telefoon
020 622 63 32
Dinerbon Amsterdam Restaurant Do Brasil
Dinerbon Amsterdam Restaurant Do Brasil

Restaurant Do Brasil in Amsterdam vertegenwoordigt het Braziliaanse eten in Amsterdam. Amsterdam staat natuurlijk bekend om zijn multiculturaliteit. Dit betekent dus ook dat de Braziliaanse keuken vertegenwoordigd is. Do Brasil bevindt zich in de Lange Leidsedwarsstraat, een zijstraat van het Leidseplein. Het ligt dus in de buurt van bijvoorbeeld het Hollands Casino, Paradiso en nog veel meer bekende locaties. Eind jaren 80 was Do Brasil nog een steakhouse. Sinds er een Braziliaanse chef-kok is gekomen, is het restaurant zich gaan specialiseren in Braziliaanse gerechten.

 

Ondertussen is Do Brasil uitgegroeid tot een van de bekendste Braziliaanse restaurants in Europa. Om deze redenen komen er ook veel Braziliaanse (en Portugese) beroemdheden eten. Zo zijn Ronaldo, Romario, Gilberto Gil en Jorge Ben hier bijvoorbeeld wel eens gaan eten.

 

In Do Brasil worden de typisch Braziliaanse gerechten en dranken geserveerd. Denkt u bij de dranken bijvoorbeeld eens aan caipirinha, guarana, cocktails, verse vruchtensap of Brahma bier. Bij de voorgerechten kunt u onder andere kiezen uit kabeljauwkroketjes, pasteitjes, krabbenschaar-pootjes of een salade. Bij de hoofdgerechten kunt u kiezen uit iets typisch Braziliaans als Tutú Mineiro, maar u kunt ook gaan voor vlees of vis van de grill of voor een vegetarisch hoofdgerecht. Bij de nagerechten kunt u bijvoorbeeld kiezen uit een pudding, mango-ijs of gebakken banaan.

 

Do Brasil in Amsterdam is elke dag van de week geopend. Als u dit restaurant bezoekt, neem dan ook uw dinerbon of dinercheque mee. Die kunt u namelijk hier inleveren. U kunt Do Brasil bezoeken tussen 14:00 en 24:00, want dan is het geopend. Als u Braziliaans wil eten in Amsterdam, is Do Brasil perfect voor u!

96% beveelt ons aan
 
 
 
 
 
375 reviews
8 . 3 /10