Sham West

Dinerbon Amsterdam Sham West
Adres
Witte De Withstraat
125H Amsterdam
Telefoon
020 3585908
Dinerbon Amsterdam Sham West
Dinerbon Amsterdam Sham West
Dinerbon Amsterdam Sham West
Dinerbon Amsterdam Sham West

De Syrische eetgelegenheid Sham Restaurant is gevestigd in de Amsterdamse wijk De Baarsjes. Sham is vernoemd naar de bijnaam van de Syrische hoofdstad Damascus. In het sfeervolle pand aan de Witte de Withstraat stap je van het ene op het andere moment de wereld van het Midden-Oosten binnen. In het interieur vind je prachtige schilderijtjes van Syrische landschappen, zilveren lantaarntjes en potjes van aardewerk. Op de achtergrond klinkt zachte Arabische muziek en de heerlijke geur van exotische kruiden komt je al tegemoet. Als je hebt plaatsgenomen aan een van de knusse tafeltjes voor twee of vier personen kun je je al bijna niet meer voorstellen dat je nog steeds in Amsterdam-West bent. Het vriendelijke personeel doet er alles aan om het de gasten naar de zin te maken en zal graag je Dinerbon of Dinercheque accepteren.

De ervaren koks laten je graag kennismaken met de authentieke gerechten uit de culinaire traditie van Syrië. Bij een Syrisch diner is het traditie om de vele gerechtjes en hapjes met elkaar te delen. Een maaltijd is in het Midden-Oosten vooral een sociale gebeurtenis, een rustige en gezellige afsluiting van de dag samen met familie en vrienden. Op de menukaart van Sham Restaurant vind je dan ook een keur aan gerechten en hapjes met vlees van de grill, de kruidigste gele rijst die je ooit geproefd hebt, romige hummus in diverse varianten en de lekkerste groenteschotels. Alle gerechten worden prachtig opgemaakt geserveerd en de koks komen graag aan tafel uitleggen wat voor lekkers ze hebben bereid. Voor vegetariërs zijn er diverse voor- en hoofdgerechten verkrijgbaar zonder vlees. In dit gezellige restaurant kom je graag terug!

Sham Restaurant is dagelijks geopend van 12:00 uur tot 22:30 uur. Je kunt er dus ook binnenstappen voor een heerlijke lunch. Voor familiefeesten of andere gelegenheden is het mogelijk het restaurant af te huren, de capaciteit is maximaal 35 personen. De locatie is goed bereikbaar per openbaar vervoer, met onder meer een rechtstreekse tramverbinding met het Centraal Station. Als je met de auto komt zijn er voldoende (betaalde) parkeerplaatsen in de Witte de Withstraat en directe omgeving.

 

96% beveelt ons aan
 
 
 
 
 
375 reviews
8 . 3 /10