Ristorante Pizzeria Karalis

Dinerbon Leiden Ristorante Pizzeria Karalis
Adres
Doezastraat 5
2311 GZ Leiden
Telefoon
071 5141890
Dinerbon Leiden Ristorante Pizzeria Karalis
Dinerbon Leiden Ristorante Pizzeria Karalis
Dinerbon Leiden Ristorante Pizzeria Karalis

In een van de mooiste straatjes in de oude binnenstad van Leiden vind je het sfeervolle Ristorante Pizzeria Karalis. Al meer dan veertig jaar geleden besloot de familie Carta van het Italiaanse eiland Sardinië naar Leiden te verhuizen om er een traditioneel Italiaans restaurant te openen. Ze vernoemden hun eethuisje naar Karalis, de oude naam van Cagliari, de hoofdstad van Sardinië. De zaak staat al jaren bekend als hét Italiaanse familierestaurant van Leiden en omstreken. Hier ben je echt een avondje uit in een huiselijke en gemoedelijke mediterrane sfeer. Neem plaats in het sfeervolle interieur met mooie houten tafeltjes en je voelt je even op vakantie! In het ruim opgezette restaurant zijn ook aparte ruimtes beschikbaar voor familiediners en partijen. Karalis biedt plaats aan groepen van maximaal honderd gasten. Als het weer mooi genoeg is kun je ook plaats nemen op het buitenterras. Het vriendelijke personeel straalt werkelijk de Italiaanse gastvrijheid uit en doet er alles aan om je bezoek tot een onvergetelijke ervaring te maken.

Ristorante Pizzeria Karalis serveert uitsluitend gerechten uit de traditionele Italiaanse keuken, met een sterk accent op Sardinië. Bij alle heerlijke voorgerechten, pasta’s en vlees- of visschotels op de menukaart schenken de obers graag een van de vele voortreffelijke wijnen die het restaurant uit Italië importeert. Bij Karalis is ook altijd glutenvrije pasta verkrijgbaar. Voor vegetariërs zijn er gerechten zonder vlees in overvloed. Desgewenst kunnen pizza’s helemaal volgens de wensen van de gasten worden samengesteld. Proef ook vooral eens de bijzondere bijgerechten zoals bijvoorbeeld de traditionele Sardijnse worstjes of de geroosterde artisjokken uit Zuid-Italië. Vanzelfsprekend zijn ook je ‘bambini’ (kinderen) van harte welkom! Voor de kleine gasten zijn er speciale kindermenu’s met als afsluiting een ijsje met slagroom.

Karalis is, behalve op maandag, dagelijks geopend vanaf 17:00 uur tot 22:00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 22:30 uur. Je Dinerbon of Dinercheque wordt hier graag geaccepteerd. De locatie is goed bereikbaar per bus en het Leidse Centraal Station ligt op ongeveer twintig minuten loopafstand. Als je met de auto komt kun je parkeren in de dichtbijgelegen Parkeergarage Breestraat.

96% beveelt ons aan
 
 
 
 
 
375 reviews
8 . 3 /10