Restaurant Calva

Dinerbon Nootdorp Restaurant Calva
Adres
Dorpsstraat 28
2631CT Nootdorp
Telefoon
015 8891995
Dinerbon Nootdorp Restaurant Calva

Toen uitbaters Angelique, Marco en Tom hun restaurant aan de Dorpsstraat 28-30 in Nootdorp begonnen vonden ze dat de naam ervan iets met de vestigingsplaats te maken moest hebben. Vandaar dat ze kozen voor Calva, het Latijnse woord voor ‘noot’. Restaurant Calva is een knus restaurant waar Klasse met een hoofdletter K wordt geschreven. En dat is niet voor niets, want de gasten die bij dit etablissement op bezoek komen, worden aan alle kanten uitgebreid in de watten gelegd. De personeelsleden verschijnen daarnaast graag bij je aan tafel om de verschillende menukeuzes op je bord toe te lichten, zodat een avondje Calva niet alleen een smakelijk, maar ook een leerzaam uitje is. Het restaurant is op maandag en dinsdag gesloten. Van woensdag tot en met zondag kun je er vanaf 6 uur ‘s avonds met je dinerbon of dinercheque terecht. De keuken sluit op alle openingsdagen om 9 uur.

Besluit je om bij restaurant Calva te gaan eten, dan geef je voor een groot deel de touwtjes uit handen aan de chef-kok. Hij stelt namelijk op basis van beschikbare verse seizoensproducten een specialiteitenmenu samen dat onder de titel “De Belevenis” aan je wordt gepresenteerd. Feitelijk heb je als enige keuze of je je smaakpapillen wilt laten verwennen tijdens een 3-, 4- of 5-gangendiner. Omdat er met tal van ingrediënten wordt gewerkt die niet het hele jaar verkrijgbaar zijn bestaat “De Belevenis” om de paar maanden uit telkens weer andere smaakcombinaties en smaaksensaties. Wil je alvast een indruk krijgen welke ‘Belevenis’ er op dit moment op het menu staat? Kijk dan op de website van het restaurant.

Bij zo’n exquise diner hoort uiteraard een goed glas wijn. Vertrouw je daarbij op je eigen wijnkennis dan biedt de wijnkaart van Calva je keuze uit tientallen verschillende wijnen die praktisch uit alle windstreken afkomstig zijn. Uiteraard geeft het restaurant je ook de mogelijkheid om op de kennis van de chef-kok te vertrouwen, waarbij hij zelf de volgens hem meest geschikte wijn aan elke individuele gang toevoegt.

Is aan het einde van een avondje culinaire verwennerij bij Calva het moment daar om de rekening te betalen dan kun je daar (deels) je dinercheque of dinerbon voor gebruiken.

96% beveelt ons aan
 
 
 
 
 
375 reviews
8 . 3 /10