t Ambachthuys

Dinerbon Rotterdam t Ambachthuys
Adres
Kerkstraat 10
3054 NC Rotterdam
Telefoon
010 8403608
Dinerbon Rotterdam t Ambachthuys
Dinerbon Rotterdam t Ambachthuys
Dinerbon Rotterdam t Ambachthuys

Restaurant ’t Ambachthuys is gevestigd aan de rustieke Kerkstraat in Hillegersberg, een chique buitenwijk van Rotterdam. Het prachtige pand uit 1752 is een rijksmonument dat lang dienst deed als raadhuis. Dit ‘Oude Raadhuis van Hillegersberg’, zoals het monument nu heet, was gebouwd op de fundamenten van het middeleeuwse ‘Ambachthuys’, waar het restaurant naar is vernoemd. In het sfeervolle interieur vind je nog fraaie authentieke kenmerken zoals een achttiende-eeuws balkenplafond, een houten vloer en tafeltjes gemaakt van oude houten vloerdelen. De open keuken is echter zeer modern en voorzien van de nieuwste apparatuur. Eigenaar en chef-kok Dimitri Roedoe leerde het culinaire vak bij grote namen als Gordon Ramsey en Alain Ducasse. De ongedwongen sfeer en de vriendelijke bediening zorgen ervoor dat je je bij ’t Ambachthuys echt welkom voelt.

Dimitri Roedoe en zijn keukenbrigade nemen de klassieke Franse keuken als basis voor hun gerechten, maar ze staan wel open voor nieuwe ideeën en kooktechnieken. Op de kaart vind je een maandelijks wisselend menu van vier, vijf of zes gangen, dat je kunt combineren met een bijpassend wijnarrangement. Het is ook mogelijk om à la carte te dineren. ’t Ambachthuys serveert ook wekelijks wisselende vegetarische en veganistische gerechten. Als het weer het in de zomer toelaat kun je ook buiten op het gezellige terras vol bomen en planten gaan zitten om tot laat in de avond van een heerlijk diner te genieten in de buitenlucht. Deze sfeervolle gelegenheid is ook zeer geschikt voor feesten, partijen en recepties. Het restaurant kan gezelschappen tot tachtig personen herbergen. Door de indeling van het pand met verschillende kamers is het ook mogelijk een kleinere afgesloten ruimte te boeken. Voor vergaderingen en bijeenkomsten van bedrijven kan het meubilair in de grote achterkamer in vergaderopstelling worden geplaatst.

Restaurant ’t Ambachthuys is dinsdag t/m zondag geopend vanaf 17:30 uur. De locatie is goed bereikbaar per openbaar vervoer: tram 4 brengt je vanaf Rotterdam Centraal Station rechtstreeks tot voor de deur. Als je met de auto komt kun je in de directe omgeving parkeren. Afrekenen bij ‘t Ambachthuys is uiteraard mogelijk met je Dinerbon of Dinercheque.

96% beveelt ons aan
 
 
 
 
 
375 reviews
8 . 3 /10