Da Carlo

Dinerbon Groningen Da Carlo
Adres
Gedempte Zuiderdiep 36
9711 HH Groningen
Telefoon
050-3135796
Dinerbon Groningen Da Carlo
Dinerbon Groningen Da Carlo
Dinerbon Groningen Da Carlo

Het pand op Gedempte Zuiderdiep 36 heeft een rijke geschiedenis. Voor de oorlog was het een fruit- en groentewinkel genaamd 'De Hollandsche Groentewinkel'. De buitenkant draagt nog steeds de sporen van deze periode, met een Jugendstil tegeltableau dat verschillende fruit- en groentesoorten afbeeldt. Het pand kreeg na de Tweede Wereldoorlog een nieuwe functie als restaurant.

In 1974 werd het omgevormd tot Pizzeria Al Hamra door dhr. Cherkawi en mevr. Sassu, later overgenomen en hernoemd naar Pizzeria Roma. In 1981 werd dhr. Carlo Pizatti de eigenaar en hij gaf het de naam 'Pizzeria Carlo'.

Na Carlo Pizatti nam Horatio het restaurant over. Hij was bekend om zijn warme ontvangst, handkussen en knipoog voor de dames. Hij stond erom bekend eigen groenten te gebruiken en verse vis te serveren die hij zelf ving. Ook verkocht hij vlees aan gasten, wat een succes was.

Het interieur van Da Carlo is bij velen in herinnering gebleven vanwege de verzameling van schilderijen en bijzondere wijnflessen die er te vinden zijn.

In 2003 nam Farshad, tijdens zijn studie International Business Management in Groningen, het restaurant over van Orazio ('Carlo'). Het is sindsdien een echt familiebedrijf geworden. In 2004 nam Farshad ook Capricio op het A-Kerkhof 6 in Groningen over, hoewel de samenwerking met Gigi Bianco niet doorging. Farshads ouders zijn nu eigenaar van Capricio en runnen het met veel passie.

96% beveelt ons aan
 
 
 
 
 
375 reviews
8 . 3 /10